понеділок, 28 березня 2016 р.

Мона Ліза може бути чоловіком


Мона Ліза може бути чоловіком


Ось таке цікаве припущення висловив  мистецтвознавець Сільвіо Вінченті.
Любителі мистецтва протягом століть обговорюють причину її загадкової посмішки.
Тепер, схоже, посмішка Мони Лізи зрозуміла. Ця хитра посмішка приховує ЧОЛОВІКА.
Мистецтвознавець досліджував життя і шедевр Леонардо да Вінчі і з упевненістю заявив, що це одна з муз художника, молодий чоловік на ім'я Жан Джакомо Карпотті, чий ніс, рот, очі і форми обличчя, і є Мона Ліза.
Карпотті, який був також відомий як Салай, був учнем у майстра протягом двох десятиліть, починаючи з 1490 і в цей час почали ходити чутки, що вони не просто вчитель і учень, а коханці.
Деякі експерти вже пропонували, що Леонардо міг взяти за основу своє обличчя, але нове припущення здається більш правдивим.
Сільвано Вінченті, також знайшов ту саму «S» в оці Мона Лізи, що знову ж таки вказує на Салая.
Деякі з робіт Леонардо, як кажуть, брали за основу образ Салая.
Р-н Вінчеті, президент Національного комітету Італії з культурної спадщини, сказав, що картина зображує стрункого, розбещеного хлопця і що особа Салая ідентична Моні Лізі.
Більшість експертів впевнені, що моделлю для Мони Лізи, яка висить в Луврі в Парижі, була Ліза Жерардіні, 24-річна дружина багатого флорентійського купця.
Кажуть Леонардо почав писати її в 1503 році. Але пан Вінчеті стверджує, що картина, можливо, була почата в кінці 1490 р, в Мілані.
Його заява викликала переполох у світі мистецтва. Багато хто стверджує, що теорія не обґрунтована.
Професор Політехнічного університету Мілана говорить: «Всі образи Леонардо схожі один на одного, тому що вони являють собою абстрактний ідеал краси. Всі вони мають і чоловічі і жіночі риси.»
Хоча я і не мистецтвознавець, але вважаю, що теорія правдива. Ну схожий Салай на Мону Лізу.

Немає коментарів:

Дописати коментар