понеділок, 28 березня 2016 р.

Цікаві факти про живопис

Цікаві факти про живописДеякі відомі картини мають дуже цікаву, а часом навіть забавну історію створення. Цікаві факти про живопис розкажуть вам те, чого ви ще не знали про відомих художників і їх шедеври.
  1. Леонардо да Вінчі довго не міг знайти натурника для образу Іуди в «Таємній вечері». У підсумку через три роки пошуків ним став п’яниця, якого художник знайшов сплячим в канаві.
  2. Виявляється, термін «мініатюра» не має ніякого відношення до маленьких розмірів. Це слово походить від латинського «minium»- назва фарби свинцевого сурику, який мав колір червоної кіноварі. Такою фарбою писалися початкові літери текстів і малювалися дрібні ілюстрації в античних і середньовічних книгах.
  3. Марселіно Санс де Саутола, дочка якого перша знайшла наскальні малюнки в печері Альтаміра, звинувачувався в тому, що це він підробив зображення. Нібито первісні люди не могли створити шедевр з такою складною композицією.
  4. Дослідники, вивчивши десятки картин великих художників, написаних з 1000 по 1800 роки, прийшли до висновку, що за вказаний період кількість зображеної їжі збільшилася на 69%.
  5. «Чорний квадрат" не був першою картиною в подібному стилі. Задовго до Малевича Аллі Альфонс виставив в Галереї Вів’єн свій шедевр «Битва негрів в печері глибокої ночі» - повністю чорне прямокутне полотно.
  6. Картина абстракціоніста Анрі Матісса «Човен» провисіла в Музеї сучасного мистецтва догори ногами сорок сім днів. За цей час її встигли побачити 116 тисяч чоловік.
  7. Ідея зобразити м’які годинники прийшла в голову Сальвадору Далі, коли він спостерігав, як плавиться на сонці сир камамбер.
  8. Вінсент Ван Гог за все своє життя продав лише одну картину.
  9. Едгар Дега написав близько 1500 картин із зображенням балетних танцівниць.
  10. Картину Івана Айвазовського «Хаос. Створення світу», яка була написана за мотивами Біблії, купив папа Григорій XVI, нагородивши художника золотою медаллю.

Немає коментарів:

Дописати коментар